Vragenlijst

Home/Vragenlijst

Vragenlijst voor kitten Lilo

Waarom deze lijst?

Wij willen alleen de allerbeste zorg voor de kittens / puppy’s welke wij plaatsen. Omdat zij al een zwaar verleden achter de rug hebben gehad ondanks hun jonge leeftijd willen wij er zeker van zijn dat het kitten / de pup bij de goede eigenaar terecht komt. Aan de hand van deze antwoorden beoordelen wij of u in aanmerking komt voor één (of meerdere) kittens uit onze opvang. Indien er vragen niet ingevuld zijn, zullen we helaas het oordeel geven dat de lijst niet serieus is ingevuld en wordt deze gelijk afgewezen.

Geef ook uw oprechte eerlijke antwoorden en probeer niet in te vullen wat u denkt dat wij als antwoord verwachten of willen horen. Indien een vraag niet van toepassing is kan deze met “nvt” ingevuld worden. Wij hebben een strenge selectie voor het plaatsen van een kitten uit onze opvang.

Indien u afgewezen wordt door ons, hoeft dit zeer zeker niet te betekenen dat wij u zien als een slecht baasje of dat u niet diervriendelijk bent. Wij werken samen met veel instanties en plaatsen via eenzelfde protocol.

 

  • Bent u bedacht op het feit dat een kat minimaal € 250 euro tot € 350 euro per jaar kost aan eten, kattenbakkorrels, inentingen, ontvlooiingen en ontwormingen? (dit is exclusief de kosten voor eventuele dierenarts bezoeken).
  • U bent verplicht om het kitten met 5 a 6 maanden te laten castreren/ steriliseren. Ivm overschot aan kittens willen wij er voor zorg dragen dat al onze kittens geneutraliseerd zijn. Door het enorme aanbod van kittens, ieder jaar weer krijgen wij heel veel kittens in onze opvang met enorm veel leed. Denkt u hierbij aan: Gevonden in de glasbak, prullenbak, container, in de sloot, in het bos, (zwaar) mishandeld - toegetakeld en aan hun lot overgelaten ivm vakantietijd en overschot aan kittens. Wanneer u het dier niet laat neutraliseren op de genoemde 5 a 6 maanden, kan Kittenopvang Moederloos juridische stappen ondernemen waarbij de nieuwe eigenaar de kosten van dit proces voor rekening krijgt. Met als gevolg het opleggen van een contractueel vastgelegd boetebedrag. U tekent bij de adoptie een contract waar dit ook in vermeld staat. Gaat u hiermee akkoord?