Vlooienbehandeling vanaf dag 1 oud:

Een kitten is een gemakkelijke prooi voor een vlo. Vaak krijgen wij kittens binnen die enorm veel vlooien hebben en hierdoor zie je dat het tongetje/tandvlees wit is. Dit is het gevolg van veel vlooien en niet behandelen tegen vlooien. Eén vlo drinkt minimaal bloed bij een kitten, maar 10 vlooien drinken natuurlijk behoorlijk veel bloed bij een kitten en voordat je het weet is het kitten helemaal leeggezogen door de vlooien.

Bij binnenkomst wordt het kitten (als het goed op temperatuur is) gelijk ontvlooid met de Frontline SPRAY. Dit doen wij iedere 4 weken om ervoor te zorgen dat het kitten geen last heeft van deze nare parasiet.


1 vlo legt 1000 eitjes in de omgeving. Deze komen na 6 weken door trillingen uit. Reken maar uit hoeveel 10 vlooien op een kitten aan eitjes leggen in uw huis (10.000). Vaak denken mensen dat hun huisdier (omdat het niet buiten komt) geen vlooien heeft. Ze zien niets op de vacht en ze kunnen ook niet via de kat binnen komen. Vlooien zitten alleen op uw huisdier als de vlo honger heeft en wil eten. Daarna gaat hij terug uw leefomgeving (huiskamer) in. Zelf kunt u ook vlooien mee naar binnen nemen. Ze springen via het gras/de bosjes/zand op uw schoen/broek en zo komen deze vlooien ook bij u naar binnen. Ook al komt uw huisdier niet buiten, de kans op vlooien is aanwezig.

Kittens met bloedarmoede hebben extra vocht nodig (subcutaan infuus bij de dierenarts). U kunt de kittens die nog niet zelfstandig zijn ook een homeopathische tablet (verpulverd en door de voeding gemengd) geven. Dit is Ferrum phosphoncum D6 geven. Deze tablet kunt u bij een homeopathische dierenarts krijgen. 2 x daags ½ tablet gedurende 2 wkn. Draag er zorg voor dat het kitten geen vlooien meer heeft door te behandelen met de frontlinespray en houd het kitten goed warm. Doordat de bloedsomloop slecht is kan het kitten zijn warmte niet vasthouden. De vlooienpoepjes (zwarte korreltjes in en op de vacht) kunt u er met een tandenborstel uitkammen. Geef het kitten extra vocht (electrolyten) tussen de voedingen door.

Zelfstandige kittens kunt u tevens deze medicatie geven maar ook ongebraden rosbief, biefstuk en ijzerrijke voeding. Vergeet niet om een kitten ook te ontwormen. Doet u deze ontworming geleidelijk. Gebruik hiervoor de panacur of de flubenol. Tabletten doden de wormen direct. Wanneer een worm sterft laat deze worm een bepaalde stof (gif) los. Wanneer een kitten vol zit met wormen betekend dit dat het kitten heel veel van deze stof in zijn of haar darmen krijgt en dit in het bloed terecht komt. Het kitten kan hier heel erg ziek van worden. Wij adviseren om zwakke kittens te ontwormen met de panacur of flubenol. Het sterven van de wormen gaat hierdoor geleidelijk en het kitten zal minder stof (gif) in één keer krijgen. Blijft u wel extra vocht geven zodat het gif verdund word en uit het lichaam kan via de urine.

Ieder huisdier heeft vlooien!

U kunt dit alleen goed tegengaan als u uw huisdier goed en regelmatig behandelt met een vlooienmiddel. Bij de Frontline komt er een laag over de huid (vlooienmiddel zit in de talgklier) en de vlo wordt direct suf zodra hij op uw huisdier komt en sterft na niet zo’n lange tijd. Hierdoor kunt u de vlooienpopulatie goed onder controle houden.

Geef nooit vlooienBANDJES. Het bandje zit om de nek van uw huisdier, maar de vlooien zitten in de staartstreek en worden hierdoor niet gedood. Het enige wat u aan het vergassen bent, is uw eigen huisdier en niet de vlooien. Uw huisdier heeft de gifbel met vlooienbestrijdingsmiddel helemaal om het kopje, terwijl dit totaal geen functie heeft voor de vlooien. Tegenwoordig heeft een dierenarts hele goede pipetjes die de vlooien abrupt aanpakt zonder dat het schade heeft voor uzelf en uw huisdier.