Flevopost, woensdag 18 November 2009
LELYSTAD – Kittenopvang Moederloos is hard op zoek naar nieuwe gastgezinnen. Oprichters Patricia Sluiter (34) en Paulien Puijpe (25) hebben een drukke zomer achter de rug. Doordat ze nu ook landelijk steeds bekender worden, is er een enorme toeloop van kittens en puppy’s. Het huidige aantal gastgezinnen kan het enorme aanbod van zieke, gedumpte of verwaarloosde dieren niet meer aan.

Door Anika Rooke

Naast gastgezinnen zijn Patricia en Paulien ook op zoek naar mensen die aan de workshop ‘Kittens begeleiden vanaf 1 dag oud’ zouden willen deelnemen. ‘We hebben het verschrikkelijk druk,’ aldus Patricia. ‘De meeste kittenopvangen sluiten om 17.00 uur, wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.’ Deze zomer zijn er uit allerlei plaatsen in Nederland kittens / puppy’s gebracht of opgehaald. ‘Mensen weten ons nu te vinden,’ vertelt Paulien. De beschikbare gastgezinnen zitten hierdoor echter zo vol dat er meer gastgezinnen nodig zijn. ‘Wij zijn dus dringend op zoek naar mensen uit de omgeving die voor langere tijd moederloze kittens / puppy’s zouden willen opvangen en verzorgen.’
Geïnteresseerden moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. ‘Wij gaan met mensen in gesprek en willen een vertrouwensband opbouwen. Er moet een klik zijn en oprechte interesse. Bovendien is het heel zwaar om gastgezin te zijn; het kost veel tijd en geld. Gastgezinnen dragen namelijk zelf de kosten voor de opvang en de dierenarts. Potentiële gastgezinnen krijgen ook een workshop, waarin ze onder andere leren om kittens te flessen. De workshop is erg intensief en er zijn kosten aan verbonden. De opbrengst hiervan gaat direct naar de kittens / puppy’s.

flevopost_november

Deze zomer heeft de kittenopvang zo’n 200 kittens gehad. Die hebben inmiddels allemaal een nieuw baasje gevonden. Helaas zijn er ook kittens die te laat naar de opvang zijn gebracht en het daardoor vaak niet gered hebben. Gelukkig herstellen de meeste dieren wel van hun slechte start, mede dankzij de goede samenwerking met dierenkliniek Jol en De Rede. Daar krijgen de kittens de medische hulp / verzorging die zij zo hard nodig hebben. Op de website is het huidige aanbod van kittens te zien en daarnaast staat er veel informatie op met betrekking tot het grootbrengen van (moederloze) kittens. Wie interesse heeft als gastgezin of een workshop wil volgen, kan bellen naar 06-52441161 of de website www.kittenopvang-moederloos.nl bezoeken. Donaties zijn nog steeds welkom en kunnen middels collectes en speciale potjes bij dierenartsenpraktijken en dierenwinkels gegeven worden.