Alweer een tijdje geleden heeft er een stukje in deze krant gestaan over Kittenopvang Moederloos, opgericht door Patricia Sluiter en Paulien Puijpe. Op dat moment was het nog rustig in de kittenwereld, maar dat is halverwege deze zomer wel anders. Deze zomer heeft Kittenopvang Moederloos tot nu toe al heel veel kittens opgevangen en een aantal pups.
Het team van Kittenopvang Moederloos is zelf vaak uitgereden om kittens op te halen en er waren gelukkig ook een aantal mensen die kittens gevonden hadden die ze bij de opvang gebracht hebben.
Veel van de kittens kwamen in slechte conditie binnen, weggehaald uit barre omstandigheden en moesten (medisch) behandeld worden. Mede dankzij de hechte samenwerking met diverse dierenartsen en de aanwezige kennis bij de opvanggezinnen is Kittenopvang Moederloos ontzettend blij dat ze al zoveel kittens en puppies hebben kunnen redden.
Dankzij de geweldige inzet van de gastgezinnen hebben zij dit waar kunnen maken.
Een klein deel van de (dierenarts)kosten wordt betaald van uw donaties, die Kittenopvang Moederloos ontvangt via de collectebusjes. Deze staan bij diverse dierenartsen en dierenwinkels. Verder betalen zij alle kosten uit eigen portemonnee, daarom is uw steun zo hard nodig, zodat zij geen nee hoeven te zeggen bij het bieden van medische hulp.
Elk jaar zijn er een aantal hele extreme/bijzondere gevallen. Zo zijn er deze zomer zelfs kittens gevonden in een konijnenhok dat in het bos stond, gedumpt in een kanaal, in een vuilniscontainer en zelfs in een fietstas van een oudere mevrouw waarbij de teentjes van het kitten af waren geknipt. Wij zullen u de details besparen.

Op dit moment heeft Kittenopvang Moederloos meerdere kittens die er helemaal klaar voor zijn om naar een nieuwe eigenaar te gaan.
Alle kittens worden (onder streng toezicht) nagekeken op hun gezondheid, krijgen een chip en worden ingeënt voor ze naar hun nieuwe eigenaar mogen gaan.
Kittens die lichamelijk nog niet in orde zijn kunnen wel gereserveerd worden, maar mogen pas weg als ze helemaal gezond verklaard zijn.

Tevens staan wij klaar voor dierenartsen, hun patiënten en eigenaren. Zieke kittens en puppy’s die door de eigenaar zelf niet (medisch) verzorgd kunnen worden, worden tijdelijk overgenomen, zodat de eigenaar deze zorg (tijdelijk) uit handen kan geven voor een klein bedrag per dag.

Bent u op zoek naar een kitten?
Kijk dan voor beschikbare kittens op de website: www.kittenopvang-moederloos.nl
Heeft u een kitten gevonden of heeft u deskundig advies nodig bij het grootbrengen van een (moederloos) kitten/pup, bel dan met: 06-52441161

DSC02250

Patricia & Paulien met slechts een klein deel van de binnengekomen puppy’s & kittens.