Gewicht van het kitten:

Een kitten komt tot eind week 2 ongeveer 10 gram per dag aan. Meer mag altijd maar minder is minder en moet goed in de gaten gehouden worden. Een kitten dat maar 6 gram is aangekomen kan natuurlijk altijd. Let dan op eventuele diarree, te weinig voeding, ziekte etc. Vaak zie je dat het kitten de dag erop al meer is aangekomen. Probeer er zo spoedig mogelijk achter te komen wat de oorzaak is van het te weinig aankomen van het kitten. Hierdoor ben je er snel bij en weet je dat het kitten iets of niets mankeert en dat het kitten beter in de gaten gehouden moet worden.

Wij wegen alle kittens iedere dag op hetzelfde tijdstip op een digitale weegschaal. Deze is verkrijgbaar bij winkels zoals Expert, kijkshop, Blokker etc. Het is belangrijk om iedere dag rond dezelfde tijd wegen om duidelijk te kunnen zien hoeveel ze in 24 uur zijn aangekomen. Weeg wel voor een voeding anders is het gewicht niet nauwkeurig vanwege de voeding die het kitten net gehad heeft.

Kittens kunnen zwaarder zijn, maar al 2 of 3 dagen geen ontlasting gehad hebben. Dan is het gewicht dat ze aangekomen zijn niet altijd even betrouwbaar aangezien de darmen dan helemaal vol kunnen zitten met ontlasting. Hierdoor wordt een kitten natuurlijk ook zwaarder.

Begin 3e week komen de kittens gemiddeld 20 gram per dag aan.

Wij wegen iedere dag tot een week of 4 oud en daarna 1-2 maal per week, met uitzondering van de kittens waar iets bij geconstateerd is. Deze blijven we iedere dag wegen totdat het kitten minimaal 1 week lang iedere dag goed aangekomen is en niet meer afvalt. Vervolgens gaan we weer over op 1-2 maal per week wegen.

https://www.youtube.com/watch?v=CvJjb8E_630