Kittenopvang Moederloos is er niet alleen voor kittens!

Wij zijn een particuliere opvang voor zowel kittens als puppy’s waarvan de moeder hen in de steek heeft gelaten, de moeder is gestorven, de moeder geen melk heeft, of waarvan de moeder hen simpelweg niet accepteert.

Het probleem ligt echter lang niet altijd bij de moeder, soms zijn de kleintjes door ziekte niet in staat om bij de moeder te drinken. Wij zijn er uiteraard ook voor de “gedumpte” puppy’s.

Wij zijn gespecialiseerd in:

Het grootbrengen van moederloze kittens en puppy’s waar geen pleegmoeder voor gevonden is.
Denk hierbij ook aan pasgeboren en/of premature kittens en puppy’s.

Wij hebben voldoende couveuses beschikbaar waar de allerkleinste kittens en puppy’s lekker knus en warm in kunnen liggen. Ook zijn we kundig in het geven van sondevoeding als dit echt noodzakelijk is. Bij sommige kleintjes komt het wel eens voor dat ze geen zuigreflex hebben en zij worden derhalve gevoed via een maagsonde om verslikken te voorkomen. Ook wanneer er sprake is van wondjes/zweertjes in de mond zal er gevoed worden middels de maagsonde.

Aangeboden hulp vanuit de Kittenopvang:

Wanneer u een kitten / kittens heeft waar u zelf niet voor kunt zorgen, kunt u de zorg overdragen aan Kittenopvang Moederloos.
Hierbij moet er een afstandsverklaring getekend worden van het betreffende kitten / de kittens. U draagt dan de zorg volledig aan ons over. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Wij nemen geen kittens tijdelijk op in onze opvang voor een eigenaar. Bij afstand heeft u geen recht meer op het kitten.

Het team / de gastgezinnen:

Bekijk hier de gastgezinnen

Tevens zijn wij zeer bekwaam in het verzorgen en begeleiden van:
Ernstig zieke kittens/puppy’s die medische hulp nodig hebben en constant onder toezicht moeten zijn. Wij staan nauw in contact met onze dierenarts waar wij dag en nacht terecht kunnen voor medische hulp.

http://www.dedierenbus.nl/

 

Krista Sinke, onze gedragsdeskundige voor kittens.

Krista Sinke

 

Met trots wil Kittenopvang Moederloos u kennis laten maken met onze gedragstherapeute. Met raad en daad staat Krista ons bij met bijvoorbeeld angstige kittens, verwilderde kittens en zwaar getraumatiseerde kittens.

Even voorstellen….. Krista Sinke
Als gedragstherapeut voor katten zie ik helaas veel probleemgedrag dat als mede oorzaak heeft een slechte start als kitten. Het is voor katten heel belangrijk een goede socialisatieperiode door te maken in hun kittentijd. Dit betekent in contact komen met voldoende positieve prikkels in de omgeving, om leren gaan met frustratie en spelenderwijs ‘kat’ leren zijn.
Kittenopvang Moederloos doet fantastisch werk voor de kittens die zonder hen geen toekomst zouden hebben. Zo zorgen zij ervoor dat de kittens een positieve socialisatieperiode doormaken in gastgezinnen waar zij mede opgevoed worden door andere katten. Dit is heel belangrijk aangezien moederpoes er niet is om als voorbeeld te dienen.
Toch neemt dit niet weg dat elke kat een eigen karakter heeft, uiteindelijk geplaatst wordt bij zijn nieuwe baasjes en er mogelijk toch probleemgedrag zou kunnen ontstaan. Geen kat en geen huishouden is namelijk hetzelfde.
In zo’n geval neemt Kittenopvang Moederloos contact met mij op om te overleggen hoe we dit probleemgedrag op kunnen lossen. Daarnaast consulteren ze mij ook bij vragen over de opvoeding van kittens die mogelijk wat extra begeleiding nodig hebben.
Ik ben erg dankbaar dat ik hen als kattengedragstherapeut hierbij kan helpen. De kat is een fantastisch dier en een goede start is zo belangrijk. De mensen van Kittenopvang Moederloos zijn zo kundig dat ze mij eigenlijk niet veel nodig hebben, maar mocht dat wel het geval zijn, dan ben ik graag hun hulplijn.
Hartelijke groet,
Krista Sinke

Adriënne

Adriënne wist pas op latere leeftijd dat katten haar lust en leven zijn. Ze studeerde in 2010 af aan de Martin Gaus Academie als gedragstherapeut voor katten en startte haar gespecialiseerde webshop voor bewuste katteneigenaren. Catcetera.nl is inmiddels een begrip in kattenland. Van de heerlijkste geurverrijking tot de beste voerpuzzels, Catcetera heeft het allemaal. Naast haar webshop werkt Adrienne als ZZP’er voor de Martin Gaus Academie en Stichting Dierentehuis Flevoland waar zij als dagverantwoordelijke het leven van de dieren zo leuk mogelijk probeert te maken. Sinds 2017 is Adriënne verbonden aan Stichting Kittenopvang Moederloos, die zij adviseert als het gaat om kattengedrag.

 

Opvang in huiselijke kring omdat:

Omdat de kittens/puppy’s ook ‘s nachts gevoed moeten worden is de opvang in huis. Zieke kittens/puppy’s zitten in quarantaine en hebben ‘s nachts ook toezicht nodig. Om gedragsproblemen bij kittens en puppy’s te voorkomen hebben alle opvanggezinnen meerdere honden en katten die de taak van socialiseren gedeeltelijk overnemen en goed gedrag overgeven aan de pup/het kitten. Hierdoor voorkom je mogelijk negatief gedrag bij moederloze dieren.

Gastgezinnen gezocht

GASTGEZINNEN GEZOCHT VOOR REGIO FLEVOLAND:

Gastgezin zijn is een hele mooie taak/baan, maar kan ook heel zwaar zijn en (veel) geld kosten. Met ruim 10 gastgezinnen vangen wij jaarlijks honderden kittens op uit soms de meest benarde situaties. Soms zijn ze erg ziek bij binnenkomst, maar soms hoeven ze alleen maar aan te sterken. Als wij ze eenmaal op de rit hebben zoeken wij samen met de gastgezinnen een nieuwe eigenaar voor ze waar we volledig een goed gevoel bij hebben. Eerst volgt de kennismaking en dan volgt er evt. een plaatsing. Hier worden vaste vergoedingen voor gevraagd die uiteraard voor het gastgezin zijn. Inmiddels kan het zijn dat de volgende lichting kittens alweer staan te wachten om opgevangen te worden. Wij vangen kittens op vanaf de geboorte tot soms wel een maand of 8. Altijd staan wij klaar om de verwaarloosde, gedumpte, mishandelde, verwilderde etc. kittens op te vangen. Alle bijkomende kosten (een uitzondering daargelaten) betaalt het gastgezin zelf. Wij merken dat de meeste gastgezinnen ongeveer quitte spelen onderaan de streep of iets verlies maken. Gastgezinnen zien “gastgezin zijn” als hobby en een hobby kost geld… Aan de andere kant doen veel van onze gastgezinnen dit werk al enige jaren en willen zij niet anders meer omdat zij zoveel voldoening en liefde uit het opvangen van de kittens halen!
Stichting Kittenopvang Moederloos probeert door een goede samenwerking met dierenartsen en inkoop bij diverse bedrijven de kosten te drukken voor een gastgezin en zal bij grotere uitgaves vanuit de Stichting het gastgezin financieel steunen.
Als gastgezin vang je (in overleg betreffende het aantal) de kittens op in huiselijke kring.
Je draagt zorgt voor liefde, (medische) zorg, vaccinatie(s), chip en de benodigde ontwormingen en vlooienbehandelingen.
In overleg wordt er gekeken naar de juiste leeftijd die bij het gastgezin past.

Voordat je als gastgezin gaat opvangen voor Stichting Kittenopvang Moederloos, word je intern opgeleid in anatomie, pathologie, ziekteleer en medicijnenleer. Hierdoor heb je een duidelijk beeld over de conditie van het binnengekomen dier en is er de mogelijkheid om de (medische) zorg te bieden aan het dier. Een gastgezin krijgt 24 uur per dag (medische)begeleiding door een paraveterinair dierenartsassistente indien dit noodzakelijk is. Zodra het kitten op de juiste leeftijd is om geplaatst te worden, komen de kittens op onze website en facebookpagina te staan ter adoptie.
Heb je interesse, dan hebben wij nog een paar vragen voor je:
Onze vragen aan jou:

• Wat is jouw (gezins)situatie? Kinderen, getrouwd etc
• Wat is je leeftijd en die van de gezinsleden?
• Zou je de kosten kunnen dragen?
• Heb je een auto tot je beschikking?
• Heb je andere hobby’s/bezigheden waar je veel voor weg bent?
• Wat zijn je contactgegevens en woonplaats?
• Wat is je emailadres?
• Heb je huisdieren en zo ja, wat voor een dieren en wat is de leeftijd?
Let op: Er zijn geen foute antwoorden, wij willen je alleen graag beter leren kennen!

Wil je meer weten over het opvangen voor ons als teamlid?
Stuur dan een mail naar kittenopvangmoederloos@gmail.com

Geen commercieel belang in genoemde & getoonde producten

Voor de juiste verzorging van de kittens gebruiken wij diverse producten en geneesmiddelen. Wij willen benadrukken dat wij geen enkel commercieel belang hebben bij het aanbevelen van deze producten. Een juiste verzorging staat bij ons voorop en daarmee helpen deze producten ons en de dieren het beste.

Oprichters

Patricia Sluiter-ter Horst (Niet meer actief)

Paraveterinaire dierenartsassistente vanaf 1995. Begonnen met kittens opvangen voor dierenartsen in 1993 en heeft inmiddels al vele jaren ervaring in flessen en is gespecialiseerd in het groot brengen van moederloze kittens & puppy’s.

Paulien Puijpe.

Paulien vangt kittens op die zelfstandig kunnen eten, vanaf een leeftijd vanaf 5 wkn tot een aantal maanden oud. Verwilderde kittens zijn een uitdaging voor Paulien en ze weet de kittens keer op keer sociaal te krijgen.

Foto krant
Patricia Sluiter-ter Horst & Paulien Puijpe.

Dankzij onze gastgezinnen kunnen wij de kittens een kans/leven geven!