Wanneer kittens erg gulzig zijn met de fles drinken, kampen ze vaak met lucht in het buikje. Dit is te controleren door op het buikje te tikken. Als er lucht in het buikje zit dan lijkt het alsof je op een ballon tikt.

Als er lucht in de buikjes zit is het noodzaak om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Helaas zit de lucht er sneller in, dan dat je het eruit krijgt.

Geef meerdere keren voeding, in kleinere hoeveelheden. Hierdoor wordt de druk op het buikje niet te extreem. Bijvoorbeeld i.p.v. iedere 2 uur 5 cc, nu ieder uur 2 ½ cc en bij zeer ernstige gevallen ieder ½ uur 1 cc. Goed laten boeren na een voeding en altijd stimuleren VOOR een voeding.

Heel belanrijk is om de darmen van het kitten te stimuleren door te masseren. Begint met masseren boven in de darmen bij de maag en langzaam masserend naar beneden (anus). Tussendoor met een handtandenborstel het buikje mee borstelen vinden ze ook heerlijk en komt overeen met een tong van een moederpoes. Gebruik geen electrische tandenborstel.

Blue_2009-01-01
Masseren van de darmen bij een kitten.