Na het voeden moet een kitten net zoals baby’s even een boertje laten. Niet ieder kitten boert, maar neem er even de tijd voor om het kitten te laten boeren.
Draai uw hand van u af en hierdoor kunt u met de hand waar u het kitten heeft vastgehouden (tijdens het flessen) gebruiken om het kitten vast te houden en met uw hand waar u mee geflest heeft kunt u zachtjes op het ruggetje van het kitten kloppen voor het boeren. Heeft u een groot nest en kost het boeren enorm veel tijd, kunt u de kittens na de voeding op het buikje en pootjes terug leggen in de couveuse.

Waarom moet een kitten boeren. Kittens drinken bij hun moeder door een speldenknopje als ze aan de tepel liggen. Voeden met een catacspeen kunt u zien als dat het kitten door een dun rietje drinkt. Vele malen makkelijker dan aan de borst.

Als een kitten een voeding uit de beaphar fles krijgt, drinkt het kitten uit een ruim dik rietje. Het kitten krijgt zowel door de catacspeen als de beaphar fles ( of andere flessen) vele malen sneller lucht in de maag.  Als de lucht niet via boeren uit het lichaam gewerkt word, bestaat er een kans dat de boer doorslaat naar de maag en heeft u binnen de kortste keren een kitten wat enorm veel buikpijn heeft door de lucht.

Om te voorkomen dat een kitten lucht in de maag krijgt, stimuleren wij het kitten VOOR een voeding!

boeren