Het komt voor dat een kitten zelf al een beetje eet en hierdoor de fles niet meer wil, maar in gewicht afvalt. Vaak denken deze kleine kittens dat ze het allemaal zelf wel kunnen en vinden zichzelf te groot voor de fles. Het probleem hierbij is dat de concentratie van een kitten veel energie vraagt van het lichaam en het kitten snel moe word en stopt met eten. Als een kitten afvalt en de fles echt niet wil, moet u ervoor gaan zorgen dat het kitten voeding binnenkrijgt naast de voeding dat het kitten zelf al eet. We zullen dan dwangvoeden.

Wij adviseren om te dwang voeden met een mengsel van A/D van Hill’s en Convalescense support.. Meng een klein beetje van beide door elkaar in een apart kopje /bekertje.  Zuig de hoeveelheid voeding in het spuitje op. Hierdoor weet u zeker de dwangvoeding soepeler verloopt en de spuit niet vast loopt.

 

Waarom de combinatie A/D en convalenscense?
De combinatie is een goede lichtverteerbaren (medische) voeding met een hoog energiewaarde die zeer goed opgenomen word in het lichaam. Wij geven deze twee voedingen door elkaar omdat ze apart soms nadelige gevolgen kunnen hebben betreffende de ontlasting.
A/D heeft als bijwerking met vaker geven diarree en convalenscense heeft als bijwerking bij vaker geven obstipatie (verstopping).

Wanneer een kitten diarree heeft kunt u bij de dwangvoeding het beste enkel convalescense geven en bij obstipatie enkel A/D.
Beide medische voedingen zijn te koop bij een dierenarts. Let op: Er word vaak het advies gegeven om de A/D aan te mengen met water. A/D bestaat al voor 80 % uit water en wanneer u dit nog meer aanmengt met water, worden de voedingsstoffen steeds minder. A/D is kant en klaar!

convalenscense suport                  Ad

Convalenscense: Dosering is 1 op 3.                           Hill’s A/D