Werkwijze van onze stichting:

– Leeftijd
– Conditie
– Gewicht
– Temperatuur
– Schimmel/huidziektes
– Mondziektes
– Niesziekte (kitten)
– Oormijt/oorontsteking
– Longontsteking
– (Vacht)mijt
– Aangeboren afwijkingen
– Darmaandoeningen (parvo/kattenziekte / giardia)

Bij binnenkomst wordt het kitten zorgvuldig nagekeken op bovenstaande punten en of het kitten/de pup medische hulp van een dierenarts nodig heeft. Als dit het geval is gaat het kitten/de pup direct naar een dierenarts. Wanneer een kitten/pup geen medische hulp nodig heeft gaat het kleintje afhankelijk van de leeftijd de couveuse in.

Wanneer er een kitten binnenkomt, zal er eerst bekeken worden of er een pleegmoeder beschikbaar is. (Pleeg)moedermelk en -verzorging is (wanneer dit op een verantwoorde wijze kan gebeuren) altijd te verkiezen boven de hulp die wij mensen kunnen bieden. Dit doen wij uiteraard niet bij de zieke kleintjes.

Onderkoeling en ondervoeding van een kitten kan leiden tot onderdrukking van de zuigreflex gevolgd door hypoglycemie (laag bloedsuiker gehalte) en sterfte.

Zwakke (slappe) kittens die binnen komen worden in de couveuse eerst op temperatuur gebracht. Om te voorkomen dat het kitten een hypoglycemie krijgt, geven wij het kitten electrolyten (Rehydration), te verkrijgen bij de dierenarts (Royal Canin)  Glucose geeft energie, helpt bij het verbrandingsproces en zorgt dat de spieren weer kracht krijgen en het lichaam weer energie krijgt.  Wij maken deze Rehydration aan bij diarree (1 theelepel poeder op 17 theelepels heet water en bij een hypoglycemie 1 op 7). Rehydration moet binnen 24 uur opgemaakt zijn.

Electrolyten (Rehydration en melkvoeding) niet opwarmen in de magnetron. Hierdoor haalt u alle belangrijke (voedings) stoffen uit het mengsel. Flessenwarmer of au bain-marie.

Rehydration support/electrolyten