Voordat u de voeding gaat geven, moet het kitten eerst gestimuleerd worden om te plassen en te poepen. Als het kitten dit zelf allemaal al doet pp de kattenbak, is dit niet meer van toepassing.

Met 4 weken mag u de nachtvoeding overslaan mits het kitten geen goede conditie heeft en onder de 400 gram zit aan gewicht. Als een kitten in slechte conditie (uitgedroogd /ondervoed) is, is het niet verstandig voor een kitten om de tussenpauze zonder op 7 uur te zetten. Wij geven om 00:00 uur ’s nachts de laatste voeding en s’morgens om 07:00 uur de eerste voeding pas weer. Valt een kitten erg af met zijn/haar gewicht, dan geven we s’nachts om 03:30 uur nog een extra voeding. Wij gebruiken zelf een babyfoon om de kittens toch te kunnen horen als ze s’nachts toch honger hebben en gaan huilen. Kittens met een slecht conditie krijgen van ons iedere 2 a 3 uur de fles de gehele s’nachts door. Hierdoor blijft het kitten met een slechte conditie op kracht. Het is nog even volhouden voor de nachtvoedingen. Als het kitten helemaal in orde is betreffende de conditie en gewicht mag u de voedingen over gaan slaan en kunt u weer lekker slapen tussen 00.00 uur en 07.00 uur.

Wanneer u s’morgens het kitten slap in het slaapverblijf vind kunt u het beste het kitten zo spoedig mogelijk electrolyten geven en temperaturen. Wij geven de kittens tot 7 weken oud iedere nacht nog een lekkere warme kruik waar ze lekker tegenaan kunnen gaan liggen.